Brieven

Daar ben ik weer – Brieven aan mijn psychiater

Het is tegenwoordig uitzonderlijk: bijna drie jaar dezelfde therapie bij dezelfde therapeut mogen volgen. We hebben daar wel het een en ander voor moeten doorstaan: in 2018 werd de therapie niet meer aangeboden en werd ik als ‘te complex’ geclassificeerd, we hebben samen meerdere spreekkamers en locaties gezien en bovenal hebben we het al die tijd met elkaar volgehouden.

Sinds onze eerste kennismaking, in 2017, schrijf ik brieven, e-mails, naar hem. Aan de hand van deze brieven lees je hoe ik me door het leven worstel, maar ook: hoe ik me verhoud tot de persoon die mij op m’n kwetsbaarst ziet, die alles van mij weet en die tegen alle verwachting in blijft. Brief na brief, jaar na jaar.

De brieven kenmerken hoe belangrijk de behandelrelatie tussen therapeut en patiënt is, maar vooral: hoe belangrijk het contact van mens tot mens. Door het delen van mijn brieven maak ik jullie hier deelgenoot van. En natuurlijk ook omdat ik altijd een schrijver blijf die graag gelezen wordt. Op alle momenten dat ik het echt niet meer wist en om me heen sloeg, kon ik altijd nog woorden op papier vinden.

Je kunt nu een preview van ‘Daar ben ik weer’ aanvragen, bestaande uit 8 brieven verspreid over 3 jaar. Vul het formulier hieronder in en je ontvangt een mail met download. Ook ontvang je een betaalverzoek voor een vrijwillige financiële bijdrage. Dat is leuk voor een uitgave van alle brieven in de toekomst.

Ja, ik wil graag de preview ontvangen van Daar ben ik weer – Brieven aan mijn psychiater.

Let op: de e-mail kan terecht komen in je spam- of reclame-folder.