Ervaringsdeskundige coaching

ervaringsdeskundige-coaching

Coaching is een stom woord, ‘ervaringsdeskundige coaching’ ook. Maar we moeten ’t er even mee doen. Praktijk ZIJN is een vrijplaats: een vrije ruimte om te zijn, omdat het ggz-systeem soms benauwend kan aanvoelen. Een ruimte om te ontdekken waar je tegenaan loopt, wat je behoefte is, wie je bent.

Praktijk ZIJN biedt een aanvulling op de reguliere ggz, geen alternatief of vervanging. Ik ben niet opgeleid als BIG-geregistreerde therapeut, maar wel als ervaringsdeskundig hulpverlener en peercoach. Vanuit die rol kan ik je begeleiden terwijl je in behandeling bent, op de wachtlijst staat of niet goed weet waar je moet beginnen. Ik werk niet met protocollen en DSM-classificaties. Het voordeel is dat ik veel ruimte heb om jou echt te ontmoeten, het nadeel is dat er geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk is. Lees hieronder meer over de tarieven.

Iedereen is van harte welkom, maar hieronder vind je een aantal voorbeelden van mensen die ik begeleid:

  • Mensen die op zoek zijn naar woorden die betekenis geven aan wat ze doormaken of hebben meegemaakt;
  • Mensen met existentiële levensvragen en/of gedachten aan de dood;
  • Mensen die last hebben van zich gestigmatiseerd voelen en zelfstigma;
  • Mensen die veel voelen en daar niet altijd raad mee weten;
  • Mensen die op een lange wachtlijst staan voor gespecialiseerde behandeling in de ggz;
  • Mensen die op de een of andere manier vastlopen in de reguliere ggz (bijvoorbeeld omdat ze (nog) niet aan bepaalde ‘voorwaarden’ voor behandeling voldoen of ‘te complex’ worden bevonden);
  • Mensen die behoefte hebben aan nazorg na een behandeltraject;
  • Zorgprofessionals: lees hier meer.

Werkwijze/tarieven

We plannen altijd eerst een digitaal kennismakingsgesprek van 30 minuten. Tijdens dat gesprek onderzoeken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Vervolgens stellen we een ‘pakket’ van een aantal gesprekken samen. Misschien heb je wel behoefte aan een andersoortige en langdurige begeleiding – dat is ook bespreekbaar. In principe zijn de gesprekken allemaal digitaal via ZOOM, met de mogelijkheid om af en toe een uitzondering te maken en elkaar ‘live’ te ontmoeten. Afhankelijk van jouw financiële situatie maken we afspraken over de tarieven.

Ik werk niet volgens vaste behandelmethodes, maar met een mix van narratieve therapie, CGT en lichaamsgerichte oefeningen (uit het hoofd!). Daarnaast gebruik ik in gesprek graag mijn drie heilige bronnen: muziek, kunst en literatuur.

Contact

Neem contact met me op voor ervaringsdeskundige coaching via onderstaand formulier of stuur een e-mail naar a.vanwinkelhof@gmail.com.