Over Anne

Ik woon in Rotterdam, samen met mijn bejaarde diva-kat Missy. Ik zoek graag de natuur op, aai zo veel mogelijk dieren op één dag, geniet van filmhuisfilms, biertjes in de zon, lekker eten en goede gesprekken. Ook lees en schrijf ik erg graag.

Sinds 2019 werk ik als ervaringsdeskundig behandelaar in de ggz. Ik geniet ervan om met allerlei soorten mensen te spreken en samen uit te vogelen hoe het leven nu zo’n beetje in elkaar zit. Dat is iets waar ik zelf altijd (en soms nog steeds) mee heb geworsteld: hoe werkt dat leven nu eigenlijk? Ik heb ervaren hoe fijn het is om deze vraag samen met een ander mens te mogen onderzoeken, in nabij en authentiek contact.

Daarnaast zet ik me in voor het doorbreken van het taboe rondom psychische kwetsbaarheid als ambassadeur Destigmatisering in de ggz – voorheen verbonden aan de stichting Samen Sterk Zonder Stigma. Als ambassadeur ben ik te boeken voor activiteiten zoals het geven van een workshop of gastles, een-op-een-gesprekken of het schrijven van artikelen. Lees hier meer over.

Als ervaringsdeskundige, als ambassadeur en vooral als mens streef ik naar een inclusievere maatschappij. Een samenleving waarin het wat normaler wordt om (zogenaamd) abnormaal te zijn, een samenleving waarin we de tijd nemen voor elkaar, een samenleving waarin we het niet-weten wat meer omarmen. Dit is een vaak terugkerend thema in mijn blogartikelen.

Verder hou ik me veel bezig met kunst, muziek en literatuur. Dat is voor mij de manier om in verbinding te staan met de wereld, mij een onderdeel van het geheel te voelen. Ik wilde altijd een muziekinstrument leren bespelen, maar helaas heb ik twee linkerhanden. Wel schrijf ik verhalen en poëzie. Sinds 2017 rijdt er een vuilniswagen van de Roteb door Rotterdam met daarop de door mij geschreven regel:

weet je nog hoe je eruit zag
en vooral hoe anders de wereld