Over Anne

Sinds 2019 werk ik als ervaringsdeskundig behandelaar in de ggz. Daarnaast ben ik ambassadeur van de stichting Samen Sterk Zonder Stigma en zet ik me in voor het doorbreken van het taboe rondom psychische kwetsbaarheid. Als ambassadeur ben ik (gratis!) te boeken voor activiteiten als het geven van een workshop of gastles, een-op-een-gesprekken of het schrijven van artikelen. Lees hier meer over op de website van Samen Sterk.

Als ervaringsdeskundige, als ambassadeur en vooral als mens streef ik naar een inclusievere maatschappij. Een samenleving waarin het wat normaler wordt om (zogenaamd) abnormaal te zijn, een samenleving waarin we de tijd nemen voor elkaar, een samenleving waarin we het niet-weten wat meer omarmen. Dit is een vaak terugkerend thema in mijn blogartikelen.

Op deze website kun je ook mijn poëzie terugvinden. In januari 2019 stond ik in de finale van het NK Poetry Slam. Ik ontving de Hollands Maandblad Aanmoedingsbeurs voor Poëzie in 2018. Sinds 2017 rijdt er een vuilniswagen van de Roteb door Rotterdam met daarop de door mij geschreven regel:
weet je nog hoe je eruit zag / en vooral hoe anders de wereld.

Ik woon in Rotterdam, samen met mijn bejaarde diva-kat Missy. Ik zoek graag de natuur op, aai zo veel mogelijk dieren op één dag, geniet van filmhuisfilms, biertjes in de zon, lekker eten en goede gesprekken.